Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

12 maj 22.14, Sammanfattning natt, Västerbottens län

Ett urval av nattens händelser

23:25 Hastighetsöverträdelse, Umeå
Polispatrull stoppar en bil i en trafikkontroll på en 70km/h sträcka i centrala Umeå. Hastigheten uppmättes till 148km/h och föraren, en man i 20års åldern, får böter dels för hastighetsöverträdelsen och dels för att det varit för många passagerare i bilen. Patrullen omhändertar även mannens körkort.

00:15 Olovlig körning, Umeå
Polispatrull stoppar och kontrollerar en bil där föraren, en kvinna i 20års åldern, saknar körkort varpå hon rapporteras för olovlig körning.

00:55 Drograttfylleri och olovlig körning, Umeå
Polispatrull stoppar en bil där föraren, en man i 35års åldern, saknar körkort. Mannen misstänks även för drograttfylleri och medtas för kroppsbesiktning. Då föraren är misstänkt för liknade brott i närtid tas bilen i beslag enligt trafikbrottslagens 7§

03:20 Grovt rattfylleri, Lycksele
Polispatrull stannar en bil där föraren, en man i 20års åldern, misstänks för rattfylleri. Mannen medtas för kroppsbesiktning och när kroppsbesiktningen är utförd misstänks mannen för grovt rattfylleri med anledning av den höga alkoholhalten i kroppen.

Trafikinsats i Umeå under kvällen och natten.
Den riktade insats som gjorts med anledning av bilträff i Umeå resulterade i 5st avbrutna race på allmän väg.
Totalt 16st förare rapporterade för hastighetsöverträdelser varav 5st förare fick sina körkort omhändertagna.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen