Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

15 maj 06.00, Sammanfattning kväll och natt, Västra götalands län

Det har varit en normal kväll/natt förutom gripandet av en man i Falköping som ville bli skjuten av polis.

23.33 Falköping, hot mot tjänsteman
Polis larmas till Grönelundsgatan med anledning av att en kvinna misstänks vilja hoppa från ett fönster. På plats kommer det ut en man från trapphuset med en kniv i handen och går mot poliserna samtidigt som han upprepade gånger säger till poliserna att skjuta honom "suicide by cop". För att distrahera mannen skjuter polisen varningskott och griper honom på plats. Kniven tas i beslag. Polisen inleder en förundersökning gällande, hot mot tjänsteman, olaga hot då han hotat allmänhet på plats samt brott mot knivlagen. Mannen är nu omhändertagen enligt lagen om psykiatrisk tvångsvård. Ingen person kom till skada på platsen.

01.41 Uddevalla, vapenlagen
Vid Tureborg stoppar polisen två män i en bil för kontroll. I bilen anträffas en pistol, magasin, kulor och en skyddsväst som tas i beslag. De båda männen grips misstänkta för vapenbrott.

02.03 Horred, inbrott
Vid Varbergsvägen är det en man som krossar en ruta till butiken vid Bilisten och tar sig in. När mannen är på väg ut från butiken blir han gripen av polis bärandes på varor för cirka 15 000 kronor.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen