Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

15 maj 13.33, Ofredande/förargelse, Motala

Två anmälningar om sexuellt ofredande inom loppet av en timme.

09.10 En 17-årig kvinna blev sexuellt ofredad av en man på Medevivägen i Motala. Mannen ska ha kommit gående bakom kvinnan och fört in handen under hennes kjol. När en kvinna på cykel passerade blev gärningsmannen skrämd och lämnade platsen. Den misstänkte mannen beskrivs som 25-28 år gammal, cirka 175 cm lång, kortklippt mörkt hår och hade på sig en tjock tröja. Han ska ha pratat svenska med kraftig brytning. Polisen är intresserad av att komma i kontakt med kvinnan som ska ha passerat platsen med cykel vid tidpunkten.

09.50 En 25-årig kvinna blev utsatt för ett liknande övergrepp, på Hårstorpsgatan i Motala. Hon var ute och gick med barnvagn när en okänd man närmade sig bakifrån och lyfte på hennes kjol. Kvinnan ska ha blivit både rädd och förbannad, knuffade bort mannen som då blev rädd och sprang från platsen. Den misstänkta gärningsmannen beskrivs som 17-23 år gammal, cirka 160-165 cm lång, kortklippt mörkt hår, lätt mörkhyad och hade på sig en tjock luvjacka. Mannen ska ha pratat engelska med brytning.

En anmälan om sexuellt ofredande är upprättad i bägge fallen.

Vi vill gärna komma i kontakt med personer som vet mer om någon av dessa två händelser. Ring polisen på 114 14 för att lämna tips.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen