Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se
Uppdaterad 15 maj 22.17

15 maj 13.33, Polisinsats/kommendering, Landskrona

Gällande kvällens match mellan Landskrona BoIS och HIF, Landskrona IP kl. 19.00.

I kväll är det dags för Skånederby mellan Landskrona BoIS och HIF.  Matchen börjar kl 19.00 på Landskrona IP. Polisen kommer att ha hög närvaro både på och i anslutning till idrottsplatsen. Detta för att arbeta mot eventuella ordningsstörningar och underlätta för matchbesökare som ska ta sig till och från platsen. Ni som ska se matchen på plats uppmanas att vara ute i god tid, och gärna cykla eller gå, då det förväntas komma mycket besökare till matchen. Trafikframkomligheten kan komma att påverkas i området under kortare perioder. Polisen arbetar tillsammans med arrangören för en trygg och säker match, för såväl spelare som besökare.

Denna notis kommer att uppdateras med information gällande polisens arbete på plats, och information som kan vara av nytta för matchenbesökare.

Samtal om matchen besvaras på telefon 070 9802769.

17.43 Insläppet till matchen pågår. Polis kommer tillsammans med Polisens volontärer att underlätta för besökare att ta sig till arenan. Det har börjat samlas supportes vid stationen i Landskrona, och det rapporetras vara lugnt på platsen.

17.48 Yttrerligare supportar han anlänt med tåg till stationen, och dessa börjar nu förbereda sig för att sig upp mot arenan.

17.53 Supportarna tar sig nu upp mot arenan.

18.09 Det uppges vara oroligt på torget vid arenan, där polis förstärker.  Några bengaler ska ha tänts av suppporter på väg mot arenan.

18.22 Matchen beräknas locka cirka 10 500 åskådare, varav 2 300 HIF-supportes.

19.05  Det har nu varit avspark, och matchen är i gång. Hittills har en person omhändertagits för fylleri, och 8 personer har omhändertagits enligt PL13.

19.53 Första halvlek är klar, hittills utan incindenter inne på arenan. Det står 0-0 i matchens halvtid.

20.10 Matchen är åter i gång. I pausen i halvlek har bengaler bränts på läktaren. 

20.56 Matchen är slut, med 1-1 resultat. Åskådarna lämnar nu arenan.

21.17 Det har efter matchen blivit något stökigt, och 5 personer har blivit omhändertagna enligt PL13.

21.23 Flera supportar finns nu på stationen och inväntar tåget. Det lugnt på platsen.

21.51 Ett tåg med supporters lämnar nu Landskrona.

21.55 Den bengalbränning som skett under kvällen har inte orsakat några personskador. Det är dock ingen gripen eller identifierad för att ha bränd pyroteknik.

22.05 Kommenderingen är nu slut.

22.08 Under kvällen har 13 personer omhändertagits enligt PL13 och 2 personer för fylleri. En anmälan har skrivits gällande hot mot tjänsteman, detta mot en ordningsvakt efter matchen. Misstänkt för hotet hördes på plats. Därutöver har en anmälan gällande tillträdesförbud har skrivits. Polisen har tillsamanns volontärer och arrangören arbetat för en trygg, säker och trevlig match. Man har haft kontroll över supportergrupperna och motverkat bråk. Arbetet är nu klart på plats.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen