Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

15 maj 14.58, Inbrott, Jönköpings län

Stort antal bostadsinbrott i länet.

Polisen utreder just nu ett stort antal bostadsinbrott.

Sedan den 1 maj och fram till i dag har 26 bostadsinbrott anmälts i Jönköpings län. Under den gångna helgen har fem-sex anmälningar kommit in till polisen. Efter förra helgen anmäldes tio bostadsinbrott.

Enligt den regionala brottssamordningen har inbrotten skett spritt över länet. Och nytt är att inbrott skett även i larmade bostäder där bostadsinnehavaren tydligt märkt ut att bostaden är larmad.

Helger är en extra utsatt tidpunkt så tänk brottsförebyggande innan du åker bort.

Här kommer några tips:

1) Förvara inte värdeföremål i sovrummet – det är ofta det första rummet tjuven söker igenom.

2) Försök få det att se ut som om någon är hemma.

3) Använd timers för till exempel radio och lampor.

4) Samverka med grannar. Ta in tidningen/posten åt varandra, se till varandras hus, vattna i varandras trädgårdar, parkera på grannens uppfart och be varandra om hjälp med gräsklippning.

5) För att undvika att tjuven tar sig in genom ett fönster på övervåningen - ha inte ha lösa stegar liggande i trädgården.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen