Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se
Uppdaterad 15 maj 20.11

15 maj 17.11, Djur skadat/omhändertaget, Linköping

Hund ihjälbiten av annan hund.

14.23 Polisen fick samtal om att en hund hade gett sig på och skadat två andra hundar och en man. Detta ska ha hänt vid 13.30-tiden på landsbygden nordväst om Linköping.

14.45 Polis på plats. En hund som ska ha varit utan koppel inne på en tomt, ska ha tagit sig ut från tomten och bitit två mindre hundar som passerade förbi med en man. Den ena hunden dog, medan den andra verkar ha skadats lindrigt. Även mannen som gick med de mindre hundarna blev biten i samband med detta.

Polisen har upprättat en anmälan och inlett en förundersökning om skadegörelse och vållande till kroppsskada. Den första brottsrubriceringen gäller den döda hunden, och brottet ”skadegörelse” används på grund av att djur räknas som egendom. Den andra brottsrubriceringen gäller skadan på mannen, som blev biten i armen. Han ska inte ha blivit allvarligt skadad.

Den som i nuläget är misstänkt för brott i ärendet är en man i 60-årsåldern, som hade ansvar för den angripande hunden. Vad som kommer att hända med hunden är ännu inte beslutat.

20.05 RÄTTELSE: Texten ovan är ändrad något. Det finns två personer som är målsägare i ärendet (har drabbats av brott). En kvinna i 40-årsåldern som ägde hunden som dog (skadegörelsebrottet), samt en man i 45-årsåldern som var ute och gick med de två mindre hundarna och då blev biten (vållande till kroppsskada).
 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen