Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se
Uppdaterad 15 maj 20.34

15 maj 19.16, Stöld, Jönköping

Äldre kvinna bestulen på plånbok.

17.03 Polisen fick samtal om en äldre kvinna i Jönköping som hade blivit bestulen vid hissen i hennes flerbostadshus.

17.16 Polis på plats. Kvinnan ska ha blivit bestulen på sin plånbok från en jackficka i samband med att hon gick in i hissen på sin hemadress på Torpa, Jönköpings kommun. Kvinnan är i 95-årsåldern och gick med rollator.

Mannen som ska ha stulit plånboken stod utanför entrén till huset när kvinnan kom hem, trängde sig förbi när hon öppnade dörren, och följde henne in till hissen där stölden inträffade samtidigt som hon gick in i hissen.

17.39 Polisen har tagit uppgifter för en anmälan om grov stöld. Ett par polispatruller har kört runt i området för att söka efter mannen, men utan lyckat resultat.

Polisen ber allmänheten om tips för att gripa mannen. Detta ska ha hänt vid 17-tiden i dag på Kristinedalsgatan. Det är oklart hur länge mannen stod utanför porten till fastigheten, innan kvinnan kom dit. Den som har information att lämna bör ringa polisen på telefonnummer 114 14.

Signalement: man i medelåldern, något mörk i hyn, medellång, svarta byxor, rutig skjorta som mest var gul och brun.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen