Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

16 maj 06.33, Kontroll person/fordon, Umeå

A3 Arena, Tegsvägen, man i/vid bil som skriker och vill ha hjälp

Enligt preliminära uppgifter skriker mannen att han mår dåligt och att "polisen vet var han finns". Mannen ska enligt samma preliminära uppgifter vara beväpnad med en kniv. Flera polispatruller beordras till platsen.

När poliserna kommer till platsen så säkras platsen så att inte mannen kan komma därifrån och därigenom riskera att skada någon utomstående. Mannen befinner sig utanför sin bil och håller en kniv i handen. Han uttrycker direkt hot mot en av poliserna på plats. Han uttrycker att han vill bli skjuten av polis.

Efter en kort förhandling med mannen så slänger han ifrån sig kniven. Mannen omhändertas och förs till sjukvården för en bedömning av ett eventuellt vårdbehov.

Mannen är tillsvidare misstänkt för hot mot tjänsteman grovt brott och brott mot knivlagen.

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen