Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se
Uppdaterad 16 maj 20.27

16 maj 13.13, Trafikolycka, Linköping

Lastbil i diket på E4 södergående nära Vikingstad, mellan Linköping och Mantorp.

13.12 SOS-larm till polisen om att en trafikolycka inträffat på E4 i södergående körriktning vid Vikingstad, mallen Linköping och Mantorp. Enligt larmet ska det röra sig om en lastbil som ska ha kört av vägen. Oklart skadeläge.

13.15 polisen är på väg till platsen. Olycksplatsen är belägen mellan trafikplats 110 och 111 och kan beröra båda körriktningarna. En förare ska vara ur bilen.

13.25 det meddelas från olycksplatsen att det enligt en initial bedömning verkar vara så att lastbilen har färdats i norrgående körriktning och har gått över vajerräcket, över mittremsan och kört ner i diket i södergående körfält.

13.40 det är totalstopp i södergående körriktning.

13.41 bärgare och TMA-fordon beställs till olycksplatsen. Trafikradion är också meddelad.

13.55 det är långa köer i södergående körfält. Trafikanter som har möjlighet rekommenderas att undvika södergående körfält mellan trafikplatserna 111 och 110. Ca 200 meter vajerräcke är nerkört.

16.53 Trafiken flyter på förbi olycksplatsen. När bärgare anländer kommer vägen, E4 i södergående riktning, att stängas av igen.

20.24 Bärgningen av lastbilen är nu klar. Bärgaren måste dock köra mot körriktningen för att komma av E4. Det ska också vara fortsatt trafikhinder vid olycksplatsen - detta i form av mycket jord och annat skräp på vägen.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen