Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

17 maj 05.05, Sammanfattning natt, Östergötlands län

Onsdag-torsdag natt, 16-17/5. Region Öst (Östergötlands och Jönköpings län).

Natten mot torsdagen den 17/5 har varit relativt lugn i Region Öst (Östergötlands och Jönköpings län).

Ledningscentralen har registrerat och hanterat sammanlagt 93 händelserapporter av varierande art mellan kl. 22:00 och 05:00, många av dessa har rört sig om kontroller av personer och/eller fordon vilka initierats av polispatruller. 

Två personer har gripits under natten, se nedan.

En person har omhändertagits med anledning av hög berusningsgrad.

Noterbart:

Strax innan 23:30 larmades polis och ambulans till en lägenhet i området Marielund i Norrköping med anledning av att en kvinna ringde till SOS Alarm och sade att hon blivit skadad av en man som hon lever i en relation med. När polisen kom till platsen kunde konstateras att både kvinnan och mannen hade skador som tillfogats dem med något vasst tillhygge. Polisen misstänker att de skadat varandra varvid båda greps, misstänkta för försök till dråp gentemot varandra. De båda misstänkta (tillika målsägandena), som är i 40-årsåldern, fördes med ambulans till sjukhus där de för närvarande vårdas under polisbevakning. Brottsplatsen är avspärrad för teknisk undersökning.  

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen