Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se
Uppdaterad 17 maj 09.41

17 maj 08.09, Rattfylleri, Högsby

Rattfylleri, Järnvägsgatan, Högsby.

Samtal inkommer via tfn nr 112 ang en bilförare i en bil som befinner sig på Järnvägsgatan i Högsby och som uppringaren misstänker är kraftigt påverkad av alkohol eller droger och som troligen kommer att köra iväg med bilen. Flera vittnen reageraröver mannens beteende. En person lyckas ta bilnycklarna från bilen.

Den aktuella bilföraren hotar den person som tagit nycklarna med stryk och får tillbaka bilnycklarna. Den aktuella bilen kör iväg mot Berga. Efter en stund får en polispatrull syn på bilen och den stoppas kl 08.40 på vägen mot Vimmerby. Bilföraren, en man i 50-årsåldern, blir misstänkt för drograttfylleri och medtas för provtagning. Bilen tas i beslag.

Uppdatering

Bilföraren saknar körkort och misstänks därför också för grov olovlig körning.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen