Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

17 maj 16.03, Sammanfattning vecka, Östhammar

Polisrutan Östhammar

 

Värmen har kommit och det har snabbt blivit torrt i markerna. Något att tänka på när det gäller eldning. Ha koll på vad som gäller i ert område så det inte är eldningsförbud. Det är även förbjudet att elda efter det har blivit mörkt.  Vi får fortfarande in rapporter om påkört vilt där föraren inte stannat eller rapporterat in händelsen.  Det är inte olagligt att köra på vilt så länge det inte är med uppsåt men det är en brottslig handling att köra på vilt och inte anmäla det.

Denna vecka har det inrapporterats sju viltolyckor.

Denna veckans redovisning av anmälda brott.

Östhammar: Skadegörelse på/vid Frösåkersskolan, dels har ett brunnsgaller kastats in i en fönsterruta som krossats och sen har någon kört sönder en gräsmatta utanför skolan. Skadegörelse även på Krutudden där någon krossat tre fönsterrutor samt på en parkerad personbil som stod på parkeringen vid busstorget som blivit repad. Brott mot jaktlagsstiftningen genom att ej ha anmält påkört vilt.

Gimo: Stöld ur/från motordrivet fordon där verktyg och maskiner stals. Stöld genom inbrott i bostad på Mogatan. Ej iakttagit värjningsplikt och genom det orsakat trafikolycka. Stöld ur ett garage på Långgatan där bildäck stals.

Alunda: Skadegörelse genom att något slitit ner en brevlåda. Misshandel i nära relation. Stöld genom inbrott i kiosken på Olands FF.

Österbybruk: Stöld ur garage där en moped stals. Skadegörelse på en brevlåda. En person är misstänkt för drograttfylleri/ narkotika innehav och grov olovlig körning.

Öregrund: Brott mot lagen av tillsyn av hund och katt. Olaga hot mot kvinna.

Gräsö: Stöld genom inbrott i förråd vid Sisseläng.

 

När du vill ha kontakt med polisen ska du ringa 114 14  Om det handlar om pågående brott ringer du 112. Vill du skicka mail till mig har jag adressen.

agnetha.degerstedt@polisen.se

 

Polisinspektör

Agnetha Degerstedt

 

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen