Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

18 maj 10.49, Trafikbrott, Umeå

Umeå, cyklister fick böter

Polisen och kommunen har tillsammans lyssnat på vad de som bor och verkar i Umeå upplever som viktigt för att de ska känna sig trygga och säkra. Tillsammans har man tecknat ett Medborgarlöfte. Bland annat lovar Polisen och kommunen att under året arbeta för en trygg trafikmiljö för oskyddade trafikanter och polisen lovar att ha särskilda trafikinsatser riktade mot cyklister och gångtrafikanter. Umeå är en cykelstad och vi vill samarbeta för att få ned antalet olyckor.

Under morgonen hölls bland annat en kontroll Öst på stan, korsningen Kungsgatan/Fabriksgatan. Detta som en del av medborgarlöftet.

Polisen kontrollerade hur gående och cyklister skötte sig i korsningen, om och hur trafiksignalerna respekteras. Ett trettiotal kunde ses cykla mot rött ljus under de knappa två timmarna som patrullen var på plats. Ett antal böter utfärdades.

Patrullen hälsar också att man hade en bra dialog med cyklister och gående på plats.

- Det här görs ju för de oskyddade trafikanternas skull. Vi har allt för många olyckor där gångare och cyklister är inblandade. Många gånger med allvarliga skador som följd. Det vill vi undvika, säger Per Bäckström, kommunpolis.

- Det är alldrig fel att med kontinuitet informera cyklister om vilken lagstiftning som gäller, säger han.

Polisen fortsätter sitt arbete med cyklister i dag och kommer att befinna sig i centrum. Kom gärna förbi och prata cykelfrågor med oss, hälsar kommunpoliserna. 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen