Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se
Uppdaterad 18 maj 18.09

18 maj 12.33, Farligt föremål, misstänkt, Falun

Misstänkt farligt föremål vid polishuset i Falun

Ett paket har anträffats vid polishusets personalentre i Falun. Omständigheter på plats gör att paketet betraktas som farligt föremål.

Polishuset är avspärrad och håller på att utrymmas vilket också gör att allmänheten inte har möjlighet att besöka polishuset tillsvidare.

Nationella bombskyddet är kontaktat av polisen. Händelsen rubriceras tillsvidare som förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse.

UPPDATERING kl.15.38

Ett område på ca 100 meter runt polishuset i Falun är avspärrat och Nationella bombskyddet kommer åka till platsen för att undersöka föremålet.

Viss verksamsamhet pågår fortfarande i Polishuset då man har bedömt deras arbetsplats som säker.

Skattehuset, Näringslivets hus (gamla elverket), verksamheter runt Fisktorget som Waynes coffe, biblioteket och kommunhuset är utrymda. I nuläget är det dessa lokaler som kommer att utrymmas.

Om man arbetar eller bor i närheten av det avspärrade området kan man, om man känner sig orolig, hålla sig undan från fönster mot polishusets nordöstra hörna.

UPPDATERING kl 16.53.

Nationella bombskyddet är på plats vid polishuset i Falun och påbörjar arbetet med att kontrollera det misstänkta farliga föremålet.

UPPDATERING kl 17.26.

Nationella bombskyddet arbetar fortfarande på platsen.

Allmänhet som har sina bilar parkerade inom det avspärrade området eller vill komma ut från sitt boende eller sin arbetsplats inom det avspärrade området ombeds prata med de poliser som bevakar avspärrningarna. Har man lämnat det avspärrade området kommer man inte bli insläppt i området igen så länge avspärrningen pågår.

UPPDATERING kl. 18.05

Nationella bombskyddet har undersökt föremålet och kommit fram till att det inte är något farligt. Avspärrningarna kommer därför hävas. En förundersökning gällande händelsen fortsätter dock men brottsrubriceringen kommer troligtvis att ändras.

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen