Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se
Uppdaterad 18 maj 22.03

18 maj 18.02, Trafikolycka, personskada, Kiruna

E10, söder om Abisko, kollision mellan lastbil och personbil

Det finns inga närmare uppgifter. Inga räddningsenheter är framme på platsen. Räkna med stora trafikstörningar. Texten uppdateras.

Uppdatering kl 19:06

Stora räddningsstyrkor är kallade till platsen, bla helikopter från både Gällivare och Norge.

Personbilen har fattat eld i samband med kollisionen och branden spred sig till lastbilen. Branden är släckt och räddningsarbete pågår på platsen. Vägen är fortsatt helt avstängd.

Uppdatering kl 20:59

Minst en person har omkommit i olyckan. Arbetet försvåras dels av den mycket kraftiga kollisonen och dels av att personbilen fattade eld vid kollisionen.

Vi kommer inte att kunna lämna ut några ytterligare uppgifter under kvällen eller natten utan hänvisar till en uppdatering imorgon förmiddag.

Uppdatering trafikläget kl 22:00

Ett körfält är öppet och trafiken kan passera med hjälp av dirigering av polis. Vägen kommer dock att stängas helt i samband med bärgning av lastbil och släp. Det finns ingen prognos för när arbetet kan vara avslutat.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen