Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

20 maj 06.43, Sammanfattning kväll och natt, Västra götalands län

Mycket att göra för polisen i länet under kvällen/natten enligt RLC. Misstänkt mord i Partille från i lördags morgon.

2018-05-19:

Kl 00.32 Göteborg, räddningsinsats/olycksfall
Polisen får in uppgifter om att en person fallit/kört ner i Säveån vid Partille Norra. Räddningstjänst, ambulans och polis åker till platsen. En hundpatrull söker av området. Polisen finner en man i vattnet som troligen är avliden. Mannen förs till Östra sjukhuset. Samtidigt finner man en sk permobil i vattnet som den avlidne troligen färdats på när jag hamnat i vattnet. Sjukhuset meddelar samtidigt att mannen är avliden.

Från början så hanteras ärendet som ett olycksfall. När polisen sedan genomför utredningsåtgärder, söker anhöriga så framkommer nya uppgifter som pekar på att den avlidne kan ha varit utsatt för brott. Platsen där mannen hittades samt den avlidnes bostad spärras av för teknisk undersökning.

Rubriceringen ändras till mord. Polisen söker efter en person, en man och polisen finner även honom. Mannen anhölls efter förhör av åklagare, misstänkt för mord.

För närvarande kan ingen ytterligare information lämnas ut i ärendet. Polisen söker dock vittnesuppgifter kring händelsen. Om någon gjort iakttagelser i området kring Partille Norra/Säveån under natten mellan fredag och lördag som rör en man med sk permobil, kontakta polisen på 114 14.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

2018-05-19:

Kl 16.24 Göteborg, rån
En äldre dam anträffas vid Fastlagsgatan. Hon uppger att en okänd man slagit ner henne ca 15-20 minuter före det att hon anträffats. Hon har ont i kroppen men avböjer ambulans. Polis kallas till platsen.

Polis på plats. Kvinnan är född 1931. Hon uppger vidare att hon blivit bestulen på sin handväska med innehåll. Polisen tillkallar en hundpatrull som försöker få upp spår på den flyende gärningsmannen, men det misslyckas. Polisen håller förhör med kvinnan samtidigt som man kör henne till sjukhus för kontroll. Anmälan upprättad, ingen gripen.  

Kl 16.56 Falköping, rån/motvärnsfallet
Ett ungdomsgäng kommer in i Pressbyrån vid Järnvägsgatan. De börjar plocka åt sig varor i butiken och när en anställd försöker hindra detta så blir han slagen i ansikte/huvud. Enligt anmälaren så var det fyra personer i gänget. både män och kvinnor i ca 25-års åldern. Den butiksanställde har inga synliga skador men körs till sjukhus för kontroll. Anmälan upprättad, ingen gripen.

Kl 18.02 Vårgårda, trafikolycka
Två personbilar kolliderar vid länsväg 1890 Vårgårda Lena. En av bilarna voltar. Räddningstjänst och ambulans till platsen. Även polis. Tre personer körs till Alingsås sjukhus, en man och en kvinna med barn. Samtliga uppges vara lindrigt skadade.

Kl 19.46 Göteborg, försök till mord alt dråp
Polisen får in ett samtal från en fastighet vid AliceBonthronsgatan. Den som ringer uppger att han är utelåst och att det varit bråk på platsen. Någon har hotat/gjort utfall med kniv mot en annan person. Polisen inleder en insats på platsen. Polisen tar sig in en lägenhet och en man grips som pekas ut som den som gjort utfall med kniv. Den andra mannen har skador på händerna, troligen avvärjningsskador. Han körs med hjälp av ambulans till Mölndals sjukhus. Anmälan upprättas med rubricering försök till mord.

Kl 09.00 Uppdatering (Kl 19.46): Det visar sig vara fel uppgifter då det gäller gripandet. Den misstänkte är INTE gripen. Han är dock anhållen i sin frånvaro.   

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

2018-05-20: 

Kl 00.44 Trollhättan, bilbrand
Två bilar som stått parkerade vid Lantmannavägen brinner kraftigt. Räddningstjänst och polis till platsen. Bränderna släcks och polis upprättar anmälan om skadegörelse genom brand. Inga kända personskador.

 

 


 

  
 

 

 

    

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen