Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

20 maj 20.31, Polisinsats/kommendering, Stockholms län

Sammanfattning av polisinsats vid fotbollsderby på Tele2 Arena.

Söndag den 20 maj var det fotbollsmatch på Tele2 Arena. Stockholmspolisen har arbetet med en särskilt uttagen polisinsats för att stötta arrangören i ordningsfrågor, men även för att kunna ingripa, om ordningsstörningar eller brott begås.

Innan match fanns det tendenser till att olika grupperingar sökte konfrontation med varandra, detta avstyrdes dock av polis.

I samband med matchstart kraftig rökutveckling på grund av pyroteknik vilket föranledde att matchstarten sköts upp cirka 10 minuter.

Efter slutsignalen utbröt ett våldsamt upplopp inne på arenan dessutom förekom en hel del oroligheter runt arenan och inne i citykärnan.

- Att vissa grupperingar gör sig skyldig till våldsamt upplopp inne på arenan med stor risk för skador på ¨tredje man¨ är helt oacceptabelt säger kommenderingschefen Manne Jönsson, det visar bara att vi tillsammans med arrangören måste jobba ännu hårdare för att förhindra att denna typ av händelser kan uppstå.


Nedan följer ett antal händelser som föranlett någon form av polisingripande:

Innan match:
En person anträffad med pyroteknik, brott mot ordningslagen. 6 månaders tillträdesförbud.
 
Sex personer omhändertagna med stöd av polislagen §13. 

En person avlägsnad med stöd av polislagen §13.

Under match:
Kraftig bengalbränning i samband med matchstart. Brott mot ordningslagen.

Efter match:
Våldsamt upplopp inne på arenan även en anmälan om våld mot tjänsteman är upprättad. Våldet riktat mot en ordningsvakt
23 personer gripna. Efter att ha delgivits misstanke och blivit identifierade så frigavs personerna på plats.

Slagsmål, Globens tunnelbanestation. En person gripen för misshandel.

I samband med gripandet av en person som gjort sig skyldig till misshandel blir en polis utsatt för våld. Anmälan om misshandel och våld mot tjänsteman upprättad.

Blåsut. Pappa tillsammans med sina tonårsbarn på väg hem efter match. Dottern blir slagen. Pappan ska försvara dottern och blir slagen. Sonen försvarar pappan. Polis kommer till plats och avbryter. Inga alvarliga skador, okänd gärningsman.

30-talet fordon utsatta för skadegörelse.

Slagsmål och skadegörelse på olika platser i City kärnan.

18 personer avlägsnade med stöd av polislagen §13c.

Frågor på ovannämnda besvaras på tfn 010-56 373 59

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen