Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

21 maj 17.30, Olaga intrång/hemfridsbrott, Norrköping

Obehörig man misstänks för olaga intrång efter skolbesök.

11.18 anmälare ringde från en skola på Linköpingsvägen och berättade att en man, som bedömdes som obehörig på skolan, hade setts gå in på skolan med ett par väskor. När han lämnade skolan strax efteråt hade han inga väskor med sig. Flera elever hade sett händelsen och då blivit oroliga för att något skulle kunna hända.

11.20 polis är på väg till skolan för att ta reda på vad som hänt.

11.25 polisen är framme på platsen och samverkar med skolans personal.

11.48 polisen har gjort vissa undersökningar men dessa har inte gett något resultat.

14.30 det har nu kommit fram uppgifter om vem det var som besökte skolan. Det är en man i 20-25-årsåldern och han anträffas på skolan. Mannen är samarbetsvillig och visar platsen där han lämnat väskorna. Polisen kontrollerar väskorna utan att något anmärkningsvärt eller misstänkt påträffas.

15.55 Polisen har ingen annan brottsmisstanke mot mannen än att han besökt skolan trots att han varit obehörig. Polisen påbörjar en utredning om olaga intrång och mannen registreras som misstänkt. Mannen informeras om att han inte har rätt att besöka skolan, och han frihetsberövas inte.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen