Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

21 maj 18.57, Mord/dråp, försök, Enköping

Man skjuter mot ett hus och grips misstänkt för försök till mord.

Polis larmas om en hotfull beväpnad man i Härnevi norr om Enköping. Mannen är påverkad och skjuter mot ett hus. Polisen inleder en insats med flera patruller och tar även hjälp av helikopter. För säkerhets skull tillkallas också ambulans.
Polis är snabbt på plats och påträffar misstänkt gärningsman som försökt fly från platsen i bil, men kört i ett hus på en annan fastighet.
Den misstänkta gärningsmannen är i 60-årsåldern och blir sprejad med pepparsprej vid gripandet, men i övrigt går gripandet lugnt tillväga.

Ingen har kommit till fysisk skada vid händelsen, men det fanns personer hemma i det hus misstänkt gärningsman sköt mot och händelsen rubriceras som försök till mord alternativt grovt olaga hot och grovt vapenbrott.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen