Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se
Uppdaterad 22 maj 09.37

22 maj 07.02, Rån, Tranås

Rån mot kiosk i Tranås. UPPDATERAT 09.30

06.06 Polisen tog emot ett överfallslarm från en kiosk på Stationsplan i Tranås. Polisen fick kontakt med personal som berättade att de hade blivit utsatta för ett rån. En ensam man ska ha tilltvingat sig kontanter genom att ha hotat med ett tillhygge.

Polisen har spärrat av brottsplatsen och arbetar intensivt med ärendet. Än så länge är ingen gripen för rånet.

UPPDATERING 09.30: Ingen har griptis i ärendet. Polisen har under morgonen genomfört dörrknackning i området och pratat med flera personer för att få en bättre bild av vad som har hänt.

Rånet inträffade när kiosken öppnade klockan 06. En kvinna som arbetar i kiosken var precis utanför entrén när en maskerad man dök upp bakom henne. Han hotade henne med ett tillhygge och hade en påse i handen. Efter att ha fått en okänd summa kontanter lämnade han platsen. Det är oklart om han lämnade till fots eller hade något fordon. Kvinnan chockades men skadades inte fysiskt.

Polisen önskar fler vittnesuppgifter. Den som befann sig vid Stationsplan eller i närheten av Tranås station strax före och strax efter klockan 06 i morse, och kan ha sett något eller någon som kan vara intressant för utredningen, bör ringa polisen på 114 14.

Signalement: smal kroppsbyggnad, svart rånarluva, svart tröja (eventuellt med luva), mörka byxor, något över normallängd. Mannen ska ha hållit en påse i ena handen och ett tillhygge i den andra vid rånet. Pengarna ska han sedan ha lagt i påsen. Mannen ska ha talat svenska utan brytning (hud- och hårfärg är oklart pga maskering).

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen