Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se
Uppdaterad 22 maj 22.02

22 maj 19.35, Brand, Eskilstuna

Stor brand i Eskilstuna - förundersökning om mordbrand har inletts. TEXTEN UPPDATERAD

17.41 SOS larmade om en brand i ett flerfamiljshus på Karl Hovbergsgatan i bostadsområdet Skiftinge, i Eskilstuna. Enligt SOS handlade det om en fullt utvecklad brand i en lägenhet i fastigheten. Polis, ambulans och räddningstjänst beordrades till platsen.

18.04 Polis på plats. Avspärrningar upprättas och evakuering av boende i fastigheten inleds.

18.48 Ett 10-tal personer, vuxna och barn, har förts till sjukhus med befarade rökskador. Tillståndet för dessa är inte känt i nuläget.

18.58 En förundersökning gällande mordbrand har inletts då man inte vet hur branden har börjat.

Polisen är på plats med ett flertal patruller.

Karl Hovbergsgatan 23 A, B och C har spärrats av och samtliga boende på adresserna har evakuerats. Totalt handlar det om 18 lägenheter, där 70 personer är skrivna.

TEXTEN UPPDATERAD

20.11 Hela fastigheten har varit avspärrad under en tid. Avspärrningarna har nu hävts på adresserna Karl Hovbergsgatan 23 A, C och D. Hyresgästerna har åter tillträde till sina hem.

TEXTEN UPPDATERAD

Enligt uppgift har totalt 11 personer förts till sjukhus efter branden på Karl Hovbergsgatan.

Polisens tekniker har ännu inte kunnat påbörja sitt arbete eftersom det är för varmt på brandplatsen. Förhoppningen är att en teknisk undersökning ska kunna utföras under morgondagen.

Under morgondagen kommer polisen också att fortsätta arbetet med utredningen, bland annat med förhör och samtal med eventuella vittnen.

Polisen är intresserad av att komma i kontakt med personer som har uppgifter att lämna som kan ha med branden att göra. Den som har information är välkommen att ringa 114 14.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen