Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se
Uppdaterad 24 maj 13.55

23 maj 19.20, Detonation, Sandviken

En detonation sker inomhus i ett flerbostadshus.

Kl 19:20 sker en detonation inomhus i ett flerbostadshus i Sandviken. Det är inte fastställt vad för slags föremål som har detonerat, men i samband med detonationen rökfylls en lägenhet.
Polis finns i närheten när detonationen sker och kan börja utrymma aktuell lägenhet omedelbart. Ingen skadad person har påträffats.
Som en försiktighetsåtgärd blir även övriga boende i huset evakuerade, men det finns i nuläget inget som tyder på att fler farliga föremål skulle finnas på platsen.

Polis, räddningstjänst och ambulans finns på platsen.

Uppdatering kl 20:49

Två trappuppgångar i det berörda huset har evakuerats.
Det finns ingen självklar naturlig förklaring eller olyckshändelse bakom detonationen utan polisen misstänker brott.
Rubriceringen just nu är misstänkt allmänfarlig ödeläggelse.
Nationella bombskyddet har tillkallats och kommer att genomsöka platsen för att säkerställa att det detonerade föremålet är ofarligt efter detonationen och att det inte finns några andra farliga föremål på platsen.

Uppdatering kl 21:37

En man i 35-årsåldern har gripits misstänkt för allmänfarlig ödeläggelse. Mannen grips en bit bort från platsen för detonationen. Polisen söker fler gärningsmän.

Uppdatering torsdag 24/5 kl 07:48

Vid 23-tiden kunde boende i kvarteret återvända till sina bostäder. Inget farligt hade påträffats.
Den gripna mannen har anhållits av åklagare misstänkt för allmänfarlig ödeläggelse, försök till utpressning och stöld.

Uppdatering torsdag 24/5 kl 13:45

Polis har hört många vittnen i kvarteret på Barrsätragatan men är angelägen om att komma i kontakt med ännu fler personer som har gjort iakttagelser som kan vara av intresse för utredningen.
Hela city är intressant men polisen är särskilt intresserad av uppgifter från centrala Sandviken och området kring Barrsätragatan från kanalen i väster till Storgatan i öster.
För att kunna ta mot och hantera tips och vittnesuppgifter på ett så bra vis som möjligt har polisen öppnat en särskild tipstelefon som nås genom växeln på 114 14. Denna tipstelefon bemannas kl 08-17 i en vecka med start idag.
Inringare uppmanas att uppge att samtalet gäller händelsen i Sandviken för att kopplas rätt.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen