Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se
Uppdaterad 25 maj 15.23

25 maj 10.19, Mord/dråp, Umeå

Ersboda, uppdatering gällande avliden person

En kvinna påträffades i går kväll avliden i en lägenhet. En man som är bekant med kvinnan greps av polis och anhölls senare under natten av åklagare. Mannen är i nuläget skäligen misstänkt för brott, det är den lägre misstankegraden. Mannen ska under dagen förhöras.

Under natten har polisens tekniker samt rättsmedicin varit på plats och arbetat på adressen och närliggande områden.  Avspärrningen kommer under fredagsförmiddagen att minska till att enbart omfatta den aktuella adressen.

Polisen kommer under dagen att arbeta med dörrknackning i området och hålla förhör. 

I övrigt så avvaktas den rättsmedicinska undersökningen som väntas bli klar i nästa vecka.

- Den här händelsen har inget samband med de två tidigare utredningarna gällande mord i Umeå. Vi ser det här som en isolerad händelse. Vi ser ingen anledning till oro för allmänheten, säger David Helgesson, tf chef för avdelningen grova brott i Västerbotten.

Förundersökningsledare är åklagare Magnus Öhrn.

I nuläget finns inga fler uppgifter att lämna. Ny uppdatering om ärendet kommer vid klockan 15.00.

Uppdaterad kl 14.50

Under dagen har polisen hållit förhör, bland annat med den anhållne personen. Polisen har också hållit flera förhör i bostadsområdet genom dörrknackning hos grannar och närboende.

Den anhållne ska genomgå en rättsmedicinsk undersökning under dagen. Åklagare kommer därefter att fatta beslut om anhållandet ska kvarstå eller hävas.

För kännedom, anhöriga till den avlidna kvinnan är sedan tidigare underrättade.

Texten uppdateras om ny information tillkommer.

Uppdaterad kl 15.25

Efter den rättsmedicinska undersökningen av mannen har åklagare fattat beslut om att häva anhållandet. Det finns i nuläget inget som tyder på att mannen har med dödsfallet att göra. Det går inte att utesluta att dödsfallet kan handla om en olycka eller ett sjukdomsfall.

Några fler åtgärder kommer inte att vidtas förrän dödsorsaken är fastställd. Den rättsmedicinska undersökningen väntas vara klar i början av nästa vecka.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen