Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se
Uppdaterad 25 maj 22.36

25 maj 12.52, Brand, Kristianstad

Brand i ladugård, Helmershusvägen, Bäckaskog.

Polis skickas till Helmershusvägen, Bäckaskog, där en ladugård brinner. Branden ska även ha spridit sig till en hotellbyggnad intill. Räddningstjänsten låter ladugårdsbyggnaden brinna ner. Det ska inte finnas några djur i den, och inga personer befinenr sig i hotellbyggnaden. Det finns initialt inga uppgifter om vad som startat branden.

13.17 Det är en bibyggnad till en lantgårdsverksamhet som brinner. Verksamheten inrymmer även en hotellverksamhet. Inga personer ska ha behövt evakueras, och branden har inte medfört några personskador.

13.26 Platsen för branden är Helmershus, Tommarp, inte Bäckaskog.

14.34 Branden är inte släckt, och ska även ha spridit sig.

Uppdatering kl. 22.30: En 37-årig man är anhållen, misstänkt för grov allmänfarlig vårdslöshet. Mannen kommer att förhöras på nytt under morgondagen och åklagare tar ställning till om han ska vara fortsatt anhållen eller bli frigiven.

Brandplatsen kommer att spärras av för teknisk undersökning men räddningstjänsten arbetar fortfarande med släckning.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen