Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

26 maj 09.38, Övrigt, Sundsvall

Sundsvall, samtal till polisen angående två hundar instängda i bil

Bilen står i solen och ett fönster uppges vara neddraget lite.

En operatör vid polisens regionsledningscentral kontaktar bilägaren som i sin tur berättar att han dragit ned rutorna och lämnat vatten till hundarna. Han uppger också att man ska gå och ta ut hundarna ur bilen.

Med anledning av att det är varmt i stora delar av Norrland nu vill vi passa på att uppmärksamma alla hundägare att inte lämna hundar i en varm bil.

Det är förknippat med stora risker att lämna ett djur i en varm bil och även om bilen står i skuggan och det lämnats en glipa i fönstret för ventilation så kan det snabbt bli mycket varmt i fordonet.

Det är inte bara temperaturen som avgör hur snabbt ett djur inne i en bil får värmeslag och eventuellt avlider. Även luftfuktigheten har betydelse. Ju högre luftfuktighet, desto snabbare överhettas djuret.

Om du uppmärksammar hundar eller andra djur i ett varmt fordon så rekommenderas följande åtgärder:

- kontakta polisen.

- notera registreringsnummer.

- notera klockslag och tidpunkter.

- notera hur ventialtionen och lufttilfförseln tillgodoses.

- i nödfall, krossa rutan (om möjligt ha ett vittne).

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen