Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se
Uppdaterad 27 maj 10.12

27 maj 06.00, Räddningsinsats, Härnösand

Hovsjorden, person i vattnet

Kl 22.19 under lördagskvällen inkom ett larm om att en person försvunnit i vattnet utomhus på Hovsjorden, bakom simhallen. Enligt uppgifter ska detta ha hänt i samband med att personen badat.

Det var mycket folk på plats när räddningstjänst anlände några minuter senare. Även ambulans och polis kallades till platsen.

I samband med sökandet efter personen så blev stämningen hätsk mellan personer som stod på land. En avspärrning upprättades och polis försökte skingra folkmassan samtidigt som sökandet ute i vattnet fortsatte.

En stund senare hittades en person i vattnet. Personen fördes med ambulans till sjukhus.

I nuläget finns ingen mer information att lämna.

Uppdaterad kl 10:00

Personen som fördes till sjukhus avled. Det var en ung man med utländsk bakgrund. Han hade inga anhöriga i Sverige. Polis arbetar nu med att söka eventuella anhöriga i hemlandet.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen