Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se
Uppdaterad 27 maj 18.59

27 maj 14.33, Farligt föremål, misstänkt, Stockholm

Polisen har spärrat av ett område på Birger Jarlsgatan då tekniker ska undersöka ett föremål vid alternativt på en cafédörr.

Uppdatering klockan 15:36
Det misstänkta föremålet är beskrivet att det ser ut som en kokosnöt. Polisen har spärrat av Birger Jarlsgatan från Kungstensgatan till Rådmansgatan samt Tulegatan.

Uppdatering klockan 17:23
Personalen från nationella bombskyddet är på plats och har påbörjat sin första undersökning av det misstänkta farliga föremålet.

Uppdatering klockan 18:00
Polisen har utökat avspärrningarna och de är från korsningen med Rehnsgatan på Birger Jarlsgatan samt från Tegnérgatan på Birger Jarlsgatan.

Uppdatering klockan 18:34
Teknikerna från nationella bombskyddet har konstaterat att föremålet var ofarligt, det var en kokosnöt fyllt med metalliknande föremål.

Uppdatering klockan 18:57
Avspärrningarna är borttagna. Det metalliknande föremål som kokosnöten var fylld med var metalltråd samt en chipsbåse. Polisen kommer skriva en anmälan angående försök till allmänfarlig ödeläggelse.
Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen