Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

28 maj 06.00, Övrigt, Västra götalands län

En relativt lugn natt i länet enligt RLC.

Kl 18.09 Bengtsfors, trafikolycka med personskada
Två personbilar kolliderar vid länsväg 166/Länsväg 172. Räddningstjänst, ambulans och polis kallas till platsen.
Två av de som befunnit sig i bilarna konstateras avlidna på plats. Två ytterligare personer avförs med ambulans till NÄL, oklart skadeläge.
Anledningen till olyckan kommer att utredas. I avvaktan på utredningen kan ingen ytterligare information om orsaken till olyckan kommenteras. Anhöriga har underrättats.

Kl 23.01 Vara, tre gripna vid inbrottsstöld
Polisen får samtal om att vittnen sett ett flertal personer inne i en fastighet vid Badhusgatan. Troligen handlar det bl.a. om en uteservering och en kiosk mm. En bil är även synlig på platsen, troligen med tillkopplat släp. Vittnen ser även att man lastar något på släpet. Flera polispatruller åker till platsen.

När polisen kommer fram har bilen med släpet lämnat platsen en en patrull får snart kontakt med den aktuella bilen som kan stoppas. I bilen finns tre män, släpet är falskskyltat. Det finns fullt av gods i bilen som troligen är stulet. Släpet tas i beslag, troligen stulet.

Föraren av bilen visar sig även bli misstänkt för drograttfylleri samt olovlig körning. Totalt så skriver polisen anmälan om stöld, tillgrepp av fortskaffningsmedel drograttfylleri, narkotikabrott. Oklart om allt gods kommer från den plats som vittnen observerat sistnämnda stölden.

Kl 02.54 Göteborg, rånförsök
Ett tidningsbud ringer polisen och uppger att hen blivit utsatt för ett rånförsök vid Tomtebacksgatan. De uppges vara i åldern 15-17 år och har hotat offret med bl.a. sten. Samtliga har maskerat sig. De begär pengar och när det inte får några så kastar de en sten genom rutan på den bil som tidningsbudet har.

Polisen åker till platsen och ungdomarna har då försvunnit, man söker i närområdet bl a med hund. Polisen hittar då tre ungdomar vid Arenbergsgatan som stämmer in med de uppgifter dom framkommit. Det går dock inte att bevisa att de varit involverade. En av killarna avisar sig dock vara efterlyst (omhändertagen), En blir hemkörde till föräldrarna p.g.a. av ålder. En får släppas på plats, över arton år.       

  

 

 

 

  

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen