Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

28 maj 15.38, Djur skadat/omhändertaget, Linköping

Två hundar fast i varm bil.

13.58 polisen fick samtal om att två hundar som lämnats i en personbil. Bilen stod parkerad på en parkeringsplats i solen och rutorna hade lämnats med en liten öppen springa. Eftersom temperaturen var över 25 grader bedömde polisen att någon ansvarig behövde uppmärksammas på hundarnas belägenhet.

Polisen ringde flera samtal till bilägaren och dennes släktingar utan att få kontakt.

14.39 eftersom ingen ansvarig har gått att nå åkte en polispatrull till platsen för en kontroll.

15.11 polisens bedömning är att hundarna behövde omedelbar hjälp och därför slog polispatrullen sönder en ruta på bilen och tog ut hundarna. Det var mycket varmt i bilen. Hundarna togs med till polisstationen där de kommer att få svalka och vatten.

Polisen har lämnat en lapp till den ansvarige, som uppmanas att anmäla sig till polisen. Det är ännu inte bestämt om det kommer att bli någon utredning om djurplågeri.

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen