Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se
Uppdaterad 28 maj 23.16

28 maj 19.34, Skottlossning, misstänkt, Göteborg

Misstänkt skottlossning i Skattegården

Polisen fick samtal från Smyckegatan där vittnen hört ett antal skott avlossats. Flera personer försvann från platsen efter den misstänkta skottlossningen dels på en moped och dels i en eller två bilar. När polis kommer till platsen finns ingen skadad person där. På platsen fanns dock spår efter skottlossning. Platsen har spärrats av. Polisen undersöker nu om någon skadad person kommit till sjukhus.

Uppdatering kl 21.15
Strax efter skottlossningen kolliderar en bil med en moped eller motorcykel på Näsetvägen inte långt från Smyckegatan. Moped/mc föraren skadas i olyckan och körs i ambulans till sjukhus. Även en passagerare som åkte på mopeden/motorcykeln körs till sjukhuset för vård. Fordonen i denna trafikolycka sätts i samband med den misstänkta skottlossningen på Smyckegatan. På sjukhuset konstateras att moped/motorcykelföraren även har skottskador. Okänt hur allvarliga skador mannen har.

En förundersökning gällande försök till mord har inletts.

Uppdatering kl 23.10
Tekniska undersökningar pågår på skjutplatsen och trafikolycksplatsen samtidigt som vittnesförhör pågår. Beträffnade skadeläget för de båda som befinner sig på sjukhus kan inga sådana uppgifter lämnas.
Några ytterligare uppgifter kan i nuläget inte lämnas.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen