Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

29 maj 03.33, Stöld/inbrott, Linköping

Inbrott i bil. Hjälmsätersgatan, Linköping.

Kl. 03:33 larmades polis till en adress på Hjälmsätersgatan i Linköping med anledning av ett nyligen timat inbrott i en bil.

Vid bilinbrottet hade en målsägandes plånbok tillgripits. I plånboken förvarades det vanliga i form av bankkort osv, tyvärr fanns även uppgifter om koder till korten i plånboken.

En polispatrull tog ett varv runt de uttagsautomater som finns i någorlunda närhet av brottsplatsen vilket resulterade i att en man i 55-årsåldern som är väl känd av polisen sedan tidigare kunde tas med handen djupt nere i den berömda syltburken. Den misstänkte skulle precis försöka ta ut pengar med målsägandens kort när polispatrullen kom på honom.

Den misstänkte greps initialt, men gripandet hävdes av jourhavande förundersökningsledare vilken i stället fattade ett beslut om hämtning till förhör. Den misstänkte kommer att höras framåt morgonen när han nyktrat till en aning. 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen