Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

03 maj 18.39, Fjällräddning, Kiruna

Polisen inledde en fjällräddning söder om Kiruna vid 15-tiden för att undsätta en kvinna i 70-års åldern med bröstsmärtor.

Polisen inledde en fjällräddning vid 15 tiden för att undsätta en kvinna i 70-års åldern med bröstsmärtor. Kvinnan hämtades från en stuga i Sjisjka som ligger ca: 2,5 mil söder om Kiruna och en dryg mil från närmsta farbara väg.

Både ambulansens helikopter och polisens helikopter som kom söderifrån fick vända på grund av det dåliga vädret i Gällivaretrakten. Polisens fjällräddare fick därför flygas in med en inhyrd helikopter norrifrån in till platsen. När fjällräddare kom fram till kvinnan mådde kvinnan okej, men hade kvar bröstsmärtorna och mådde illa.

Kvinnan flögs direkt till sjukhuset i Kiruna och där är kvinnan överlämnad till sjukvården. Därmed anses fjällräddningen vara avslutad och ingen mer information kommer lämnas i ärendet under kvällen/natten.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen