Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

30 maj 06.00, Sammanfattning kväll och natt, Västra götalands län

Dagens presstalesperson är Christer Fuxborg och till kvällen kommer Tommy Nyman.

00.25 Göteborg, stöld av cykel.
Vittnen ser hur två personer stjäl var sina cyklar på Frölundagatan varför polis larmas fram till platsen. Personerna bär på var sina cyklar och vittnet kan leda patrullen rätt så att man kan stoppa dem. Cyklarna kan återlämnas och de båda personerna kan identifieras för att så småningom lagföras.

00.56 Mölndal, rattfylleri.
En patrull stannar och kontrollerar en bilist på Mölndalsbro och där blåser föraren positivt. Föraren får följa med för provtagning och en anmälan skrivs.

01.19 Mölndal, skadegörelse genom brand.
Larm inkommer beträffande en bilbrand på Gamla Riksvägen i Kållered. Branden släcks och man kan då konstatera att en bil har brunnit samt en intilliggande bil har fått skador. Ingen person kan i nuläget bindas till branden men en anmälan har skrivits.

02.20 Kungälv, drograttfylleri m.m
En patrull stannar och kontrollerar en bilist på Rollsbovägen och där visar föraren tecken på drogpåverkan. Man hittar även en exklusiv cykel i bilen som kontrolleras. Visar sig att cykeln härrör från Kalmar och är anmäld stulen vilket gör att man tar den i beslag. Mannen får följa med för provtagning samt vidare förhör.

03.15 Göteborg, grov olovlig körning.
En patrull stannar och kontrollerar en bil på Björlandavägen och där saknar föraren körkort. Efter prövning så beslutas det om att bilen skall tas i beslag då föraren har gjort sig skyldig till liknande brott tidigare.

03.57 Göteborg, drograttfylleri m.m.
En bil kontrolleras och där saknar föraren körkort samt visar tecken på drogpåverkan. Man hittar även en kniv i samband med kontrollen som tas i beslag. Han får följa med för provtagning samt för vidare förhör.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen