Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se
Uppdaterad 30 maj 16.45

30 maj 11.50, Farligt föremål, misstänkt, Uppsala

En polispatrull anträffar ett misstänkt farligt föremål i ett bostadshus på Von Bahrs väg i Uppsala.

Polis har kallats till platsen med anledning av ett bråk. När patrullerna arbetar med bråket gås adressen igenom och då påträffar en patrull ett misstänkt farligt föremål.
Beslut tas om att spärra av området, evakuera en bostadslänga och att tillkalla Nationella bombskyddet för en kvalificerad bedömning av föremålet.

Vid 15-tiden hade Nationella bombskyddet kommit på plats. Som en säkerhetsåtgärd har även ett par ambulanser körts fram.

Polisen har kontakt med en närliggande skola och har bedömt det som säkert att låta barnen gå hem efter skolan.

Uppdatering kl 15:33

Polisen ser inget samband mellan det påträffade föremålet och den skjutning som skedde tidigare under dagen i Uppsala utan behandlar båda ärendena som helt separata från varandra.

Uppdatering kl 16:43

Nationella bombskyddet har undersökt det misstänkt farliga föremålet och det har konstaterats att det ej är skarpt.
Bombhund har också undersökt adressen utan att några andra farliga föremål påträffats och därför har avspärrningarna hävts och de boende får återvända hem.

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen