Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se
Uppdaterad 30 maj 18.16

30 maj 12.09, Skottlossning, Uppsala

Väktargatan-skott avlossas utomhus

Vittnen larmar polisen gällande att skott avlossas på Väktargatan. Kort därefter inkommer två skottskadade personer till akuten. Skadeläget är i nuläget okänt. Brottsplatsen är avspärrad. Polisen håller just nu vittnesförhör samt genomför en brottsplatsundersökning. Polisen har inlett en förundersökning gällande försök till mord.

Uppdatering 2018-05-30 16.30

Klockan 14.55 greps en man i 30-årsåldern misstänkt för försök till mord. Mannen greps i Uppsala. I samband med gripandet kastades sten och glasflaskor mot ingripande polispatrull och mot en bärningsbil som kallats till platsen.

Uppdatering 2018-05-30 18.15

Under kvällen kommer polisen att fortsätta arbeta i ärendet bland annat med dörrknackning i bostadsområdet där brotten inträffade.

De båda männen som skadades vårdas på sjukhus och skadeläget bedöms som stabilt.

Polisen är mycket angelägen att få in tips och iakttagelser gällande personer och fordon som kan sättas i samband med mordförsöket. Ring 114 14 för att lämna information till polisen.

Polisen kommer inte att lämna ytterligare information i den pågående förundersökningen som leds av Åklagarkammaren i Uppsala.
 

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen