Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

30 maj 13.30, Övrigt, Umeå

Teg, allmän sammankomst utanför högstadieskola

Samtal inkom till polisen kl 11:20 med anledning av att ett antal personer samlats utanför Tegs centralskola.

Personerna hade banderoll och megafon och uttryckte sina åsikter.

När polis kom till platsen var det lugnt, ingen ordningsstörning. Personerna stod till en början på vägen, men efter dialog flyttade de sig till en trottoar.

Bedömning gjordes att det var en allmän sammankomst och att de har en grundlagsskyddad rättighet att uttrycka sina åsikter. Det fanns inget tillstånd för den allmänna sammankomsten men det förändrade inte deras rätt att samlas och uttrycka sina åsikter.

- Vårt uppdrag blir att se till att de grundlagsskyddade rättigheterna tillgodoses, utan att ta ställning, och att säkerställa ordningen på platsen. Det förekom inga ordningsstörningar men vi kommer att skriva en anmälan om brott mot ordningslagen då det saknades tillstånd för den allmänna sammankomsten, säger Robin Malm, yttre befäl i Umeå. 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen