Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se
Uppdaterad 31 maj 19.25

31 maj 11.48, Brand, Karlshamn

Brand på kalhygge, Astensmåla, Jämshög.

Ett kalhygge brinner i Astensmåla intill väg 126. Det är, enligt räddningsledaren, stor spridningsrisk. I nuläget ett område stort som flertalet fotbollsplaner. Polispatrull skickas till platsen för bl a trafikdirigering på väg 126 förbi brandplatsen. Ev kan det behövas kontroll av bostäder i närheten och ev evakuering.

Uppdatering

Brandflyg rekvirerat till platsen. Polisens helikopter på väg till platsen för att bl a hjälpa till med översikt över brandområdet.

Gaslundavägen helt avstängd. Trafikledningscentralen kommer att skicka trafikbilar till platsen för att bistå med trafikdirigering.

Kl 13.09 Räddningstjänsten meddelar att det även brinner i terrängen vid Hällaryd söder om väg 538. Rädningstjänsten uppger att väg 538 blir en naturlig brandgata mellan de två bränderna. Bränderna är i nuläget inte under kontroll.

Branden går i sydvästlig riktning.

Kl 13.48 Polishelikoptern på plats. Tar med sig personal från räddningstjänst samt polis för att få en överblick över området och bränderna.

.Kl 14.10 Räddningstjänsten har personal från fem stationer på plats, sammanlagt 25 brandmän.

Kl 14.30 Räddningstjänsten bedömer att man har någorlunda kontroll på branden på kalhygget. Den brand som uppstått i intilliggande skog har man inte kontroll över. Det brinner ca 11 meter/minut.

Kl 14.34 En brandman rökskadad. Förs med ambulans till sjukhus.

17.06 Polismyndigheten har inlett en särskild händelse med anledningen av branden, som forsatt inte är under kontroll. Branden är dock begränsad inom det område där branden startade. Just nu deltar två grupper soldater från försvaret i släckningsrarbetet, samt försvarets helikopter som vattenbombar området. Boende i närområdet uppmanas fortsatt att hålla fönster och dörrar stängda. Polisen har satt in extra personal i arbetet på platsen fram till i morgon eftermiddag, då nya beslut kommer att fattas beroende på utvecklingen. Polis arbetar på platsen med information till boende, håller avspärrningar, och biträder Räddningsledaren på plats. Branden omfattar Karlshamns och Olofströms kommuner.

19.13 Branden är under kontroll sedan en dryg timme. Eftersläckningsarbete väntas dock pågå under en längre tid. Polis kommer att ha ett säkerhetsarbete i området under kvällen och natten, med polispatruller som bevakar fasta punkter.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen