Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se
Uppdaterad 31 maj 13.13

31 maj 12.03, Stöld, Jönköpings län

Stölder ur exklusiva bilar.

Polisen har under det senaste dygnet fått in fem anmälningar om stölder från BMW-bilar – två i Linköpingsområdet och tre i Norrköpingsområdet.

Det senaste samtalet kom in till polisen i dag 09.27. Någon ska ha krossat en ruta på en BMW i Ljungsbro och på så sätt kommit åt att stjäla ratten.

I samtliga fem fall har stölderna skett på liknande sätt – tjuven eller tjuvarna krossar bilrutor för att komma åt att stjäla bilens instrumentpanel och/eller ratt.

Enligt Göran Svensson, regional samordnare för brottssamordningen, har polisen tidigare sett tendenser att stölder av den här typen först drabbat privatpersoner och sedan bilfirmor i regionen.

Polisen uppmanar nu till vaksamhet och tar tacksamt emot tips eller iakttagelser som kan sättas i samband med den här typen av brott. Det kan till exempel vara tips om okända bilar eller personer som rör sig i ett område.

Den som har tips att lämna kan ringa 114 14 eller använda polisens kontaktformulär.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen