Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

31 maj 19.54, Våld/hot mot tjänsteman, Uppsala

En polis har skadats i samband med en insats i Uppsala och har förts till sjukhus. Polismannen har efter vård fått lämna sjukhuset.

Attacken mot polismannen ägde rum i samband med att polisen genomförde en kontroll av ett fordon på Bandstolsvägen i Valsätra. Efter brottet samlades mycket människor på platsen och stämningen var hotfull. En man greps i nära anslutning till händelsen. Han är misstänkt för hot mot tjänsteman.  

Polisen fick god hjälp av privatpersoner med att få situationen under kontroll.

Under kvällen har polisen haft en planerad insats i området inom Operations Lynx som är en insats mot grov och organiserad brottslighet. Polispatruller kommer att finnas kvar i området för att arbeta med trygghetsskapande insatser och utredningsåtgärder.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen