Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

04 maj 23.36, Övrigt, Ystad

Missunnavägen. Automatmissbruk, åldringsbrott.

En kvinna i 80-årsåldern ska ta ut pengar i en bankomat på Missunnavägen i Ystad. En yngre man kommer fram och ber att få före kvinnan, eftersom han säger sig ha glömt något i bankomaten. Mannen stannar vid bankomaten en kort stund och skyndar sedan iväg.

Kvinnan kommer på att hennes bankomatkort satt kvar i automaten när mannen gick före och när hon ska fortsätta sitt uttag, drar bankomaten in hennes kort och det går inte att göra något uttag.

När kvinnan senare kontrollerade sitt konto på sin bank, upptäckte hon att det gjorts uttag och att det fattades pengar på kontot.

Polisen har upprättat en anmälan om automatmissbruk, det finns ingen misstänkt i ärendet. I och med kvinnans ålder och att hon därigenom anses som särskilt utsatt, är omständigheterna försvårande – så kallat åldringsbrott.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen