Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

05 maj 06.55, Sammanfattning kväll och natt, Västra götalands län

Här följer ett urval av kvällen och nattens händelser. Dagens presstalesperson är Peter Adlersson.

22.40 Tjörn, misstänkt farligt föremål
I samband med att polisen är på plats i Kållekärr i ett annat ärende påträffas i en lägenhet vad man misstänker är ett farligt föremål. Tre lägenheter i fastigheten utryms och tre personer får lämna sina bostäder. Polisens nationella bombskydd kallas till platsen för att undersöka föremålet. Bombskyddet omhändertar föremålet och avspärrningen hävs. En man i 30-årsåldern är misstänkt för brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor.

23.48 Göteborg, personrån
I Kortedala har en man blivit rånad på sin dator, plånbok samt mobil. Rånaren, en man, har hotat honom med en kniv och även slagit till honom i ansiktet. Rånaren var i sällskap med ytterligare tre personer. Samtliga försvann från platsen. Ingen har ännu gripits trots att polisen har sökt med bl a hund.

00.24 Göteborg, grov misshandel
Utanför Hemköp på Vasagatan har en man i 25-årsåldern blivit knivskuren i ena handen. Det har varit någon form av bråk på platsen och mannen har fått en avvärjningsskada i handen. Han förs med ambulans till Mölndals sjukhus och ska vara lindrigt skadad. Ingen gripen i nuläget.

05.52 Göteborg, inbrott
På Linnégatan går larmet från en tobaksbutik. Väktare och polis åker till platsen men ingen fiins då kvar. Två personer har setts bära ut säckar med gods och man kan konstatera att det stulits cigaretter. Personerna har troligen lämnat platsen på två mopeder.  

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen