Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se
Uppdaterad 07 maj 20.37

07 maj 17.50, Rån, försök, Varberg

Samtal kommer in om flera maskerade män vid Östra Vallgatan, männen skall enligt en inringare ha vapenliknande föremål med sig.

Några minuter senare kommer uppgifter om att en bil brinner på samma gata, inga uppgifter finns om personskador, räddningstjänst är på väg.

Forex bank har utsatts för ett rånförsök, inga uppgifter finns om att de maskerade männen tagit sig in i lokalen, de har varit utanför utan att lyckas ta sig in. Inga fysiska personskador finns uppgivna. Flera vittnen finns på plats och förhör hålls med dessa. En avspärrning har gjorts på platsen och polispatruller söker i området efter den grå BMW som de maskerade männen lämnade platsen i.  

Den bil som brinner på samma gata sätts i nuläget i samband med rånförsöket. Ingen är i nuläget gripen, spaningsarbetet pågår, en förundersökning gällande försök till grovt rån är inledd. Ytterligare brottsrubriker kan tillkomma.

Kl 20.15: Vi vet nu att flyktbilen skall vara en ljust grå BMW, fordonet är falskskyltat. Männen som sågs lämna platsen var fyra till antal. Polispatruller har bevakat utfarter från Varberg både nordligt och sydligt samt spanat i centrala Varberg. Ännu är ingen gripen.  

 

 

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen