Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

08 maj 07.52, Sammanfattning kväll och natt, Västra götalands län

Kvällen/nattens händelser i länet i sammanfattning. Problem med publiceringen under morgonen.

22.12 Göteborg, grov misshandel.
En person blir knivskuren i vaden vid en gångtunnel vid Smyckestorget varför ambulans samt polis larmas fram till platsen. De som utsatt mannen för knivskärningen flydde från platsen på en moped. Ambulansen plåstrar om mannen på platsen då man bedömde det som att han inte behövde uppsöka sjukhus. Mannen hördes på platsen och patrullen skriver en anmälan, ingen gripen.

22.32 Skene, försök till mord.
Inkommer uppgifter från sjukhuset att man precis fått in en knivskadad man på akuten i Skene varför polis larmas dit. Visar sig att akuten är stängd varför en ambulans kör mannen till sjukhus i Borås. Efter lite detektivarbete kan man lokalisera en brottsplats och man påträffar även några personer i en bostad. Samtliga personer tas med för förhör samt någon av dem skall ha en skada i en hand som kan härledas till någon form av bråk. Ärendet utreds under natten men den knivskurne mannen har inte kunnat höras ännu.

00.03 Göteborg, skadegörelse genom brand.
Räddningstjänst samt polis larmas till Ekebygatan där en bil skall satts i brand. Branden släcks och det är oklart i skrivande stund om orsaken till brandens uppkomst, en anmälan skrivs.

00.38 Göteborg, inbrottsstöld.
Polis larmas fram till Rannebergens Södra skola på Fjällkåpan då ett vittne sett hur ett fönster är uppbrutet samt att man hör röster inne från skolan. Man söker genom skolan men ingen person påträffats. Patrullen säkrar en del spår på platsen som kommer att lämnas in för spårsäkring, en anmälan skrivs.

01.47 Uddevalla, drograttfylleri.
En patrull stannar och kontrollerar en bilist i Forshälla och där påvisar föraren tecken på drogpåverkan varför han får följa med för provtagning, en anmälan skrivs.

03.08 Göteborg, inbrottsstöld.
Larmet går från en tobaksbutik på Importgatan varför flera patruller beger sig till platsen. Skall vara flera personer som tillsammans försöker ta sig in i butiken. En bil lämnar platsen i norrgående riktning. Skall vara maskerade personer som setts lämna platsen i en vit Mercedes av kombimodell. Tjuvarna har haft en annan bil till sin hjälp för som en ”murbräcka”. Denna bil tas i beslag för en teknisk undersökning samt brottsplatsen spärras av i avvaktan av på tekniker. Bilen har inte påträffats och man skriver en anmälan.

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen