Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

08 maj 12.59, Trafikkontroll, Åre

Storliens gränsstation och Duved, gemensam aktion mot illegala avfallstransporter

Under tiden 24 april - 26 april genomförde Polismyndigheten, Länsstyrelsen, Arbetsmiljöverket, Naturvårdsverket och Tullverket en gemensaom insats mot illegala avfallstransporter. Polismyndighetens resurser kom från trafikgruperna i Östersund, Sundsvall och Uppsala.

Vid kontrollen noterades bla

Länsstyrelsen - kontrollerade 33 transporter varav 19 var gränsöverskridande. Av dessa 19 hade 16 brister i olika omfattning!

Polismyndigheten - kontrollerade 58 fordon. Noteras ett stulet fordon anträfffades, 16 förare bötfälldes för brister mm

Tullverket - avvisade bla en olovlig införsel

Arbetsmiljöverket - inspekterade bla 6 svenska fordon där 5 lyftanordningar fick olika former av anmärkningar.

Insatsen är ett exempel på hur samarbetet mellan berörda tillsynsmyndigheter, både nationella och internationella, kan förbättras och utvecklas för att vi skall kunna bekämpa den organiserade brottligheten.

Den pågående trafikveckan med inrikting "Brott på väg" ska ses som ytterligare ett steg i vårt jobb med bekämpningen av den organiserade brottsligheten.

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen