Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

09 maj 05.56, Sammanfattning kväll och natt, Västra götalands län

En relativt lugn natt i länet enligt RLC. Stopp på misstänkt bil under morgonen, misstänkt sk inkörning. Polisinsats pågår fortfarande.

Kl 03.04 Kungälv, inbrottsstöld i butik
Larm löser ut till en video/godis butik vid Gymnasiegatan. Väktare och polis åker till platsen. När väktare anländer så försvinner en mörk personbil från platsen. Väktaren uppger även att han blivit hotad av en man maskerad med sk rånarluva som sedan försvann i bilen. Det fanns dock flera personer i bilen. Det konstateras inbrott i butiken, vad som är tillgripet är inte känt. Väktaren får inga fysiska skador i samband med händelsen.

Polisen säker efter den bil som avvikit från platsen, dock utan att återfinna den. Ett flertal rutor till butiken är krossade. Polisen upprättar anmälan och inbrottsstöld samt hot mot tjänsteman. Ingen gripen.

Kl 03.37 Mölndal, inbrottsstöld i butik
Polisen får in vittnesuppgifter som talar om att någon håller på att slå sig in i en butik vid Peppareds torg. Larmet i butiken löser även ut. Butiken är en godisbutik. Vittne kan se att det rör sig flera personer på platsen och de tar sig även in i butiken. Väktare och polis åker till platsen och det konstateras inbrott i butiken. Hund tillkallas för att söka igenom butiken. En vit mindre bil har enligt vittne varit synlig i området. Ingen kvar i butiken, troligen har tobaksvaror stulits, oklar omfattning. Jalusidörren är uppbruten på sådant sätt att gärningsmännen måste använt ett fordon.

Anmälan upprättas. Det framkommer även uppgifter om att en vit Mercedes varit synlig på platsen. De personer som varit synliga på platsen har varit maskerade med sk rånarluvor.

Kl 04.21 Göteborg, inbrottsstöld i butik
Nya vittnesuppgifter om att det pågår ett inbrott i en Pressbyråbutik vid Lindholmsallén. En vit bil har varit synlig på platsen. Det talas även om att fem personer har varit synliga på brottsplatsen. Vittnen ser även hur man håller på att lasta in gods från butiken i bilen. Polisen tar beslut om att bilen kan stoppas med sk spikmatta.

Den vita bilen är nu identifierad som en vit Mercedes kombi med svarta fälgar. En polispatrull som kört mot platsen får kontakt med den misstänkta bilen som kör mot Lundbyleden, Vårväderstorget sedan Hjalmar Branting och Sommarvädersgatan norrut i hög hastighet. Polisen tappar kontakten med bilen p.g.a. den höga hastigheten och körsättet.
En annan polispatrull, på väg mot platsen möter den misstänka bilen. Enligt uppgift från polismännen i bilen så kör då den misstänkta bilen rakt mot polisen och kolliderar med polisfordonet. Den misstänkta bilen får stopp och fem personer lämnar bilen till fots. En ambulans till kallas då det gäller polismännen.

Vid tillfället finns det ett flertal patruller från polisen i området. Hund har tillkallats mm. Polisen genomför ett omfattande sökande efter de fem personer, troligen män som lämnat bilen. Brottsplatsen säkras och uppgifter för anmälan dokumenteras. Detta gäller även platsen för påkörningen. Tre polismän i bilen, samtliga klagar på nacksmärtor. Samtliga polismän körs till sjukhus för kontroll. Den misstänkta bilen beslagtagen. Bilen konstateras vara falskskyltad, stulen 2016 i Göteborg.

Olika utredningsåtgärder leder fram till att två män kan gripas, en hämtas till förhör. Ytterligare två personer är fortfarande på fri fot. Arbetet med att spåra dessa pågar under morgonen och polisen kan inte gå in på detaljer hur man arbetar vidare. Det kan påverka förundersökningen. De gripna är misstänkta för våld mot tjänsteman, försök till grov misshandel samt grov stöld i två fall då polisen misstänker att samma gärningsmän även varit på Peppreds torg.

Ytterligare en bil har tagits i beslag i samband med frihetsberövande av en person.

Uppdatering:
De polismän som varit på kontroll har samtliga fått lämna sjukhuset.  

 

 

 

 

        

      

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen