Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

09 maj 17.47, Misshandel, Åtvidaberg

Man gripen efter vårdslös färd. Försökte köra på poliser.

15:53 Polis kontaktades av en trafikant på länsväg 731 söder om Åtvidaberg gällande en bilist som körde vingligt och var nära att krocka med andra bilar flera gånger.

16:20 En polispatrull fick syn på aktuell bil inne i Åtvidaberg. Bilen stod då stilla och poliserna gick ut ur sin bil för att kontrollera föraren. Då försökte föraren att köra på poliserna och polisbilen. Föraren lämnade sedan platsen i bilen. Ingen person skadades vid den händelsen. Brottsmisstanken mot föraren var nu försök till grov misshandel.

I Åtvidaberg tappade polispatrullen synkontakten med bilen, men tog upp jakten efter den. Nya vittnen kontaktade polisen och berättade att den färdades norrut på riksväg 35. Bilen uppgavs köra mycket fort och vårdslöst. Bilen svängde av mot Grebo. Där körde bilen ut på ett gärde och föraren lämnade där bilen och sprang ut i terrängen.

I anslutning till platsen där föraren övergav bilen befann sig flera av polisens hundförare med sina hundar. De tog upp jakten på föraren och han greps 16:38.

Han misstänks förutom för det tidigare nämnda brottet också för grov vårdslöshet i trafik och rattfylleri under påverkan av droger. Bilen hade han lånat av en bekant i Stockholm men inte lämnat tillbaka. Bilen var efterlyst och han misstänks för olovligt förfogande. På bilen satt felaktiga registreringsskyltar som rapporterades stulna under natten.

Mannen fördes in till polisstationen där han kommer förhöras. En åklagare kommer sedan besluta om han ska anhållas eller släppas på fri fot. Den misstänkta är en man i 35-årsåldern och är folkbokförd i Stockholmstrakten.

Allmänheten har varit till stor hjälp för polisen i det här ärendet. Flera personer har kontaktat polisen och lämnat uppgifter om hur och var bilen har kört och många har hjälpt polisen genom att peka i den riktning färden har gått.  

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen