Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

01 mars 01.52, Brand, Sandviken

Polisen fick in ett larm om att det var mycket rök i en fastighet på Baldersplan. Räddningstjänst och Polis åkte till adressen.

Brottet

Polis och räddningstjänst kom nästan samtidigt till brandplatsen. Snabbt lokaliserade räddningstjänsten att det brann i källaren och hela trapphuset var kraftigt rökfyllt.

En boende i trapphuset fick hjälp av räddningstjänsten för att ta sig ut från trapphuset. Mannen hade dragit i sig rök och måste föras till sjukhus för kontroll och vård.

Enligt räddningsledare från räddningstjänsten fanns det spridningsrisk vid branden.

Den 26 februari klockan 17:30 brann det på Bessermergatan i Sandviken, även den branden bedöms vara en mordbrand.

Bränderna ser inte polisen för dagen ha något samband men utredningsgruppen ser över båda anmälningarna för att se om det finns något samband.

Tips till polisen

Polisen söker vitten till händelsen och ev. tips från allmänheten. Framförallt är det intressant att få in uppgifter om vad som inträffade på adressen på kvällen den 28 februari fram till att branden larmades in klockan 01:52 den 1 mars.

Det är även intressant att få in uppgifter från boende i området vilka iakttagelser man har gjort den senaste tiden i området. Har man sett något som man kan anknyta till bränderna på Baldersplan 5 och Bessermegatan 9A så ska man kontakta polisen. Man kontaktar polisen på 114 14 och berättar att man vill lämna tips eller uppgifter kring mordbränderna i Sandviken.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen