Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

01 mars 13.48, Sammanfattning vecka, Älvkarleby

Polisrutan Älvkarleby och Tierp

Älvkarleby kommun

KONTAKT ÖNSKAS: Med den bilist som söndagskvällen den 4 februari skjutsade en man från Åsbovägen alt. Hyttövägen till Älvkarleby station. En bil hade kört i diket och mannen vinglade fram på vägen tunt klädd. Du som känner igen denna händelse kontakta utredaren Cia Lamvert hos polisen Norduppland, alt. någon av undertecknade till Polisrutan.

Nedan följer ett urval av anmälningar som inkommit till polisen den senaste tiden:

Åter igen blev en av serveringsvagnarna på Centralgatan i Skutskär utsatt för ett inbrott. En växelkassa försvann. Efter bra vittnesuppgifter och hundspårning kunde tre personer gripas och anhållas för gärningen. En anmälan om stöld ur bil har inkommit från Ordensgatan i Skutskär. Ur bilen har en fastmonterad baslåda och slutsteg tillgripits. En man ertappades med att ha stulit varor på en butik i Skutskär. Mannen blev hotfull och våldsam mot butikskontrollanterna i samband med gripandet. Vilket kan generera en alvarligare straffpåföljd. Anmälningar om brott mot våra välfärdssystem blir allt vanligare. En person i Skutskär har genom att lämna oriktiga uppgifter till Försäkringskassan fått utbetalningar till ett värde av drygt 35:000 kronor.

Tierps kommun

Föregivande av allmän ställning, så heter brottet när någon utger sig för att vara från en myndighet. Eller genom klädsel, märken el.dyl. ger sken av att tillhöra en myndighet.

En kvinna utanför Tierp har anmält att hon har fått samtal ifrån en man som har utgett sig för att vara polis. Kvinnan anade oråd under samtalet med mannen och avslutade samtalet. En anmälan om inbrott i bostad har inkommit från Skärplinge. Genom att bryta upp en altandörr har man berett sig tillträde till bostaden. Okänt tillgrepp vid anmälningstillfället. En anmälan om inbrott i förråd har inkommit från centrala Tierp. Det saknas 38 st tallrikar med Carl Larsson motiv samt en bok om Karl Gerhard. En anmälan om inbrott i gatukök i Tierp har inkommit till polisen. Okänt tillgrepp vid anmälningstillfället. Även en restaurang i Tobo har drabbats av inbrott. Okänt tillgrepp.

Ett entreprenadföretag i Tierp har också drabbats av inbrott och stölder. Diesel har slangats ur maskiner. Ur en rastkoja och en container har verktyg tillgripits.

Alla ägnar sig inte åt sportlovsaktiviteter under sportlovet. Ett flertal anmälningar om skadegörelse har inkommit från flera orter. I Örbyhus vaknade en familj upp av en kraftig smäll. Det visade sig att deras postlåda av plåt var söndersprängd. I Tobo har någon krossat tre rutor på en bil som stod parkerad vid järnvägsstationen. Flera boende i centrala Tierp stördes mitt i natten av ungdomar som förde oväsen och slog sönder saker som fanns utanför fastigheten. Blomkrukor, parksoffor mm har krossats. Även en soptunna intill en kiosk har satts i brand. Flera personer och ungdomar har kontrollerats misstänkta för narkotikabrott. I Tierp anträffades två ungdomar narkotikapåverkade och med narkotika på sig. En yngre man utanför Tierp anträffades narkotikapåverkad och med narkotika på sig. I samband med en trafikkontroll i Tobo. Anträffades en passagerare påverkad av narkotika. Även vid en trafikkontroll i Tierp anträffades en narkotikapåverkad passagerare.

 

Kjell-Åke Ederyd, Kommunpolis i Tierp/Älvkarleby

Jörgen Wilestedt, Områdespolis i Älvkarleby kommun

Malin Bergefur, Områdespolis i Tierps kommun

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen