Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se
Uppdaterad 01 mars 18.34

01 mars 16.53, Fjällräddning, Vilhelmina

Kultsjölandet, skoterolycka, person med skadat ben

Efter informationsinhämtning beslutar polisens vakthavande befäl om räddningstjänst/fjällräddning med stöd av lag om skydd mot olyckor (LSO) för att undsätta den skadade personen.

Den skadade personen har en fraktur på ett ben och kan inte förflytta sig. Den skadade är inte ensam på platsen. Platsen är, enligt preliminära besked, i skogsmiljö ca 1 km från farbar väg.

I första hand ska helikopter undsätta. Polisens fjällräddare larmas också för att finnas till hands om helikopterräddning inte är möjlig.

Texten uppdateras.

Uppdatering kl 18:01

Fjällräddare har nått fram till den skadade. Fjällräddarna kommer att ta den skadade mannen till vägen mot Fatmomakke.

Ambulanshelikopter har tillsvidare omprioriterats till trafikolycka personskada Kultsjödalen.

Uppdatering kl 18:33

Den skadade mannen är omhändertagen av och lastad i ambulans. Det är den ambulans som initialt var larmad till trafikolycka men där ambulanshelikopter tagit över.

Rättelse:
Den skadade är en kvinna och inte en man som tidigare uppgetts.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen