Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se
Uppdaterad 10 mars 15.59

10 mars 09.00, Polisinsats/kommendering, Malmö

Polisinsats gällande lördagens fotbollsmatch i Svenska cupen mellan Malmö FF och IFK Göteborg.

Med anledning av lördagens fotbollsmatch mellan Malmö FF och IFK Göteborg på Malmö Idrottsplats kommer polisen att ha hög närvaro både på och i anslutning till idrottsplatsen. Detta i syfte att förhindra eventuella ordningsstörningar och underlätta för matchbesökare som ska ta sig till och från platsen. Matchen beräknas locka cirka 4500 åskådare varav 450 Göteborgssupporters. Matchstart är klockan 13:00.

Denna notis kommer att uppdateras med information gällande polisens förehavanden och information som kan vara av nytta för matchenbesökare.

Uppdatering 12:00. Bussar med Göteborgssupportrar har anlänt till Malmö Idrottsplats. En stor del av de Malmösupportrar som samlats på Möllevången kommer att ta sig till fots till Malmö Idrottsplats. Detta kan orsaka vissa trafikstörningar på Pildammsvägen strax efter klockan 12:00.

Uppdatering 12:30. Merparten av Malmösupportrarna är framme vid insläppen på Malmö Idrottsplats. Några större ordningsstörningar har inte inrapporterats. En person har omhändertagits för fylleri i anslutning till idrottsplatsen.

Uppdatering 13:00. Avspark efter viss bengalbränning på läktarna. Polisen arbetar med att få fram identiteten på de som antänt bengalerna.

Uppdatering 14:00. Första halvlek och paus avklarade utan allvarligare incidenter. Andra halvlek påbörjas.

Uppdatering 15:00. Matchen slut. Polis eskorterar Göteborgssupportrarna till deras bussar. Korsningen Pildamsvägen/Östra Rönneholmsvägen stängs av för all trafik söderut mot idrottsplatsen.

15:45 Uppdatering. Samtliga tre supporterbussar har lämnat Malmö och kört norrut mot Göteborg och Malmösupportrarna har lämnat idrottsplatsen till fots. Inga ordningsstörningar har inrapporterats efter matchen då kommenderingschef Stina Karlgrund sammanfattar dagen.

- Vi är generellt sett nöjda över hur dagen har fortlöpt. Vi har haft bra koll på de olika supportergrupperna och förhindrat konfrontationer dem emellan. Antalet bengalbränningar och ”bangers” inne på arenan har varit dock varit högt vilket vi inte är nöjda med.

Ett antal anmälningar om brott mot lagen om explosiva och brandfarliga varor har upprättats och utredare kommer ge igenom filmer från dagen i syfte att identifiera de som tänt bengaliska eldar och eller kastat ”bangers”. En anmälan om skadegörelse har också upprättats då en person från en buss med Göteborgssupportrar klottrade på en tysk turistbuss vid ett stopp på Hallandsåsen innan matchen.

Frågor från massmedia besvaras på telefonnummer 0703-689791.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen